Kiváló értékesítés

Az értékesítési osztály stratégiájának célja sikeresen végrehajtani a vállalat piacra lépési (go to market) stratégiáját, optimálisan használni a különböző értékesítési csatornákat, jól kiválasztott vevőkört ápolni, eredményes és hatékony értékesítési folyamat során jól képzett és motivált értékesítő munkatársakkal

Az értékesítési stratégia kialakítása és bevezetése


Értékesítési stratégia elkészítése során meghatározzák az értékesítési munka folyamatait, szabályait és eljárásait. Ez a dokumentum az alapja valamennyi értékesítési tevékenységnek. Az értékesítésben és annak vezetésében szerzett sok éves nemzetközi tapasztalatainkkal segíthetünk felállítani, illetve megújítani vállalatának értékesítési stratégiáját, beleértve a bevezetést és az értékesítő kollégák képzését is.

 

Értékesítési akadémia kialakítása és értékesítők képzése


Az értékesítési akadémia gyakran használt megnevezése az értékesítők számára rendszerezett formában összegyűjtött képzési programoknak. Az eredményes és hatékony értékesítési munka alapja az értékesítő szakemberek kiváló tudása és képességei, ezért alapvető fontosságú a képzés. Értékesítési képzésekben szerzett tapasztalatainkkal segíthetünk felállítani vállalatának értékesítési akadémiáját. A képzési program összeállítása mellett a tréningek előadásában is segíthetünk.

.

 

 

A piacra lépési stratégia (go to market) felülvizsgálata


Még a hosszú évekig sikeres működés ellenére is szükségessé válhat a vállalat piacra lépési stratégiájának felülvizsgálata, a külső és belső feltételek változásai, vagy éppen a vállalat stratégiájának fejlődése miatt. Sokéves tapasztalatommal segíthetünk Önnek és vállalatának felülvizsgálni és újra gondolni a piacra lépési stratégiájukat, amivel további forgalom és profit növelés előtt nyílhat meg az út.

Disztribútorok és kulcsvevők (Key Account) fejlesztés


Hogyan működtethető a disztribúciós hálózat eredményesen és hatékonyan? Hogyan fejleszthető az együttműködés a disztribútorokkal? Melyik kulcs vevővel történő együttműködésbe fektessünk? Hogyan készítsünk együttműködési tervet (joint business plan)? Hogyan készüljünk fel a tárgyalásokra a vevőinkkel? Segíthetünk önnek megválaszolni ezeket (és még sok más) kérdést a kereskedelem szervezés, végrehajtás stratégiai és gyakorlati témáiban. A sikeres végrehajtás érdekében ajánljuk még konkrét vevőfejlesztési programok kidolgozását, értékesítők tudásának és képességeinek fejlesztését coaching formájú képzésben is.

 

Vevő profitabilitás


A vevők szintjén mérhető profitabilitás (customer profitability) valószínűleg jól ismert fogalom a kereskedelmi, kontrolling és pénzügyi vezetők között, de hogyan működhet egy ilyen rendszer az értékesítők napi munkájában? Az első lépést, az egyes vevőkhöz rendelt profit számításokat általában a pénzügyes és kontroller kollégák megoldják, így összehasonlíthatóvá válnak az eredmények, célokat lehet tűzni és elérésüket figyelni. De hogyan lehet a pénzügyi mutatókat és célokat összekötni egy Account manager napi értékesítési tevékenységével? Ez sok esetben bonyolultabb feladat. Segíthetünk a szükséges folyamatok és eljárások felállításában (pénzügyi mutatók-értékesítési tevékenység és fordítva értékesítési tevékenység-pénzügyi mutatók összekötése), a társosztályok közötti egyetértés megtalálásában. Ezt követően az értékesítő kollégák olyan terveket tudnak készíteni és végrehajtani, amelyek mind értékesítési, mind pénzügyi szempontból eredményesek és hatékonyak.

     

    Ha bármilyen kérdése van, vagy további információra van szüksége, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.